menu Home chevron_right
Artist Profile

Anita Baker

dradministratie | 16 oktober 2022

zag het licht in 1958 in Toledo, (Ohio) is een zangeres met zes octaven, een unieke stem. Ze was ooit zangeres van de groep Chapter 8 met wie ze in de jaren ‘70 slecht een album
opnam waarna ze besloot een sololoopbaan te starten. In ‘83 bracht ze “The Songstress” uit. Dat album leverde haar een gouden status op. Ter vergelijking, de opvolger: “Rapture” ging ruim acht miljoen keer over de toonbanken. “Sweet love”, de single van datzelfde album leverde haar een Grammy Award op.Tot nu toe heeft ze in haar carrière acht Grammy Awards en vier platina albums op haar naam staan. Verder zullen we niet de vele prijzen en erkenningen benoemen, die op haar naam staan.

In 2021 vroeg Anita aan haar fans om haar albums niet te kopen of te streamen totdat zij de rechten over haar eigen materiaal weer in haar bezit had. Een jaar later kon ze de vlag hijsen om wereldkundig te maken dat ze haar strijd had gewonnen. Haar laatste album dateert uit 2005 en met smart wachten we op nieuw materiaal van deze unieke zangeres.

Written by dradministratie

This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Nieuwsbrief

  • cover play_circle_filled

    Danceradio
    Dance Radio Amsterdam

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play

LIVE RADIO!

KLIK OP DE PLAY BUTTON HIERONDER