menu Home chevron_right

VDJ Willes

DJ DANCE RADIO AMSTERDAM

Biography


Stap in de unieke wereld van VDJ Willes, een creatieve kracht die bekend staat om zijn onderscheidende lip-sync videoclips en visuals, zowel op grote feesten als in zijn radio programma Behind The Grooves. Sinds april 2020 heeft hij ook de digitale luchtgolven veroverd met zijn unieke bijdragen aan Dance Radio Amsterdam.

De muzikale reis van VDJ Willes begon in 1979 met het bouwen van zenders voor zijn (illegale) radio station Radio Lexicon. Hoewel het station helaas uit de lucht werd gehaald in februari 1983, markeerde dit het begin van een opmerkelijke carrière. Vanaf 1982 begon VDJ Willes te mixen met platen en lanceerde zijn eigen drive-in discotheek.

In 2002 zette hij een nieuwe mijlpaal door te starten met het mixen van videoclips, en in 2004 werd dit live mogelijk dankzij de Pioneer DVJ-X1 en een Edirol V4. Sinds 2013 heeft VDJ Willes al zijn DVD’s omgezet naar het Serato-formaat en draait hij videoclips met zijn Numark NS6 controller, hoewel zijn voorkeur uitgaat naar zijn omgebouwde SL-DZ 1200’s.

Beroemd om zijn lip-sync videoclips op de muziek van DJ’s op grote evenementen, heeft VDJ Willes zijn creatieve stempel ook gedrukt op het radiolandschap. Zijn programma Behind The Grooves, elke donderdagavond van 20.00u – 22.00u via www.twitch.tv/behindthegrooveslive en Dance Radio Amsterdam, biedt niet alleen een auditieve, maar ook een visuele ervaring.

Ontdek de grenzen van creativiteit met VDJ Willes, een pionier die zijn eigen weg heeft gebaand in de wereld van muziek en visuals. Luister naar zijn unieke mixen op Dance Radio Amsterdam en bekijk de betoverende beelden die hij creëert op Behind The Grooves. Een ervaring die verder gaat dan alleen geluid; het is een visuele reis door de tijd en genres, gebracht door een ware meester van zijn vak.


Social profiles


  • Beluister mijn podcast keyboard_arrow_downThis area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Nieuwsbrief

  • cover play_circle_filled

    Danceradio
    Dance Radio Amsterdam

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play