menu Home chevron_right

Biography


DISCO SPARKS is gemaakt en opgericht door producerduo Ed Burley en Richard Marinus

Richard Marinus:

“OFF Record” oftewel Richard Marinus is een muziek-, videoproducent en (video) DJ met zijn muzikale en DJ-roots begin jaren 80. Zijn favoriete stijlen zijn (Nu-)Disco, Boogie, Electro, Funk, Hiphop, New Jack Swing & Soul.
Hij is mede-oprichter en mede-eigenaar van (V)DJ Collective “Groove Inc.” waarmee hij sinds 2003 de succesfeestformule “Oldskool @ Tha Beach” organiseert.
Hij speelt in veel clubs, bars, restaurants en op festivals in Nederland en enkele optredens in Europa.

Huidige activiteiten:

• “OFF Record” – geïnspireerd door Glitterbox – mixt de nieuwste Nu-Disco/Indie Dance-muziek met origineel en uniek videomateriaal, opnieuw gemonteerd door Richard. Deze videotracks worden op meerdere schermen geprojecteerd, met behulp van oldskool platenspelers. Iets compleet nieuws!!
• Radio Veronica (Mix DJ voor radioshow van Wouter van der Goes)
• Coproducent van “Disco Sparks” die Nu-Disco- en Nu-Boogie-tracks en remixen maakt.
• IMIMI – Ibiza Mirror Mind geselecteerd en gemixt door Disco Sparks. Uitgezonden op verschillende radio- en streamstations.
• Online feest “Oldskool Behind Tha Grooves” met Groove Inc. via twitch.tv.

Ed Burley:

Ed Burley is mede-oprichter, componist en muziekproducent van Disco Sparks gevestigd in Amsterdam. Disco Sparks produceert Nu-Disco en 6y funky housemuziek met een link naar de Oldskool-stijl uit de jaren ’70 en ’80. Ed komt uit een muzikale familie. Op jonge leeftijd groeide hij op met gospel-, jazz-, funk- en soulmuziek. Ed raakte geïnteresseerd in verschillende instrumenten zoals synths, orgel, piano, trompet en drums. Zijn voornaamste interesse ging uit naar drums en percussie. Verschillende muzikanten en producers kwamen in de jaren 70 en 80 naar het huis van zijn ouders en de jamsessies en improvisaties waren een grote bron van zijn muzikale ontwikkeling. Zijn liefde voor platen begon al op zeer jonge leeftijd en dansen was hem niet onbekend. Begin jaren 80 programmeerde hij beats met drummachines, maakte mixtapes voor vrienden en draaide als DJ op verschillende feesten. In 1996 ontmoette Ed DJ/Producer Richard Marinus en samen met andere vrienden richtten ze de platenverzamelaarsclub 80’s Groove op. Later werd dit tot op de dag van vandaag de DJ en VJ Collective Groove Inc. Groove Inc. organiseert Oldskool- en Dance Classic-evenementen (Oldskool At Tha Beach en Oldskool Behind the Grooves) en speelt als DJ’s en VJ ook op de nationale radio en tegenwoordig op Twitch.

Ed Burley heeft samengewerkt met artiesten als Sweet Charles Sherrell, bassist Louis Johnson, Juan van Emmerloot, Miss Bunty, Marilyn Ashford Brown, Rene van Hertum, percussionist Martin Verdonk, Fresco Project en vele anderen.

Disco Sparks is op Dance Radio Amsterdam elke dinsdagavond tussen 22.00 en 23.00 uur te beluisteren met “Ibiza Mirror Mind”.

This area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Nieuwsbrief

  • cover play_circle_filled

    Danceradio
    Dance Radio Amsterdam

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play

LIVE RADIO!

KLIK OP DE PLAY BUTTON HIERONDER