menu Home chevron_right

Jos van Dam

DJ DANCE RADIO AMSTERDAM

Biography


Van kleins af aan is Jos bezeten van muziek en vinyl draaien. Dat is begonnen met Jan und Kjeld, later The Shadows, Del Shannon, PJ Proby, de eerste en alle volgende Beatles enPink Floyd’s, SoftMachine, Frank Zappa, Jimi Hendix, Deep Purple en de hits uit die tijd zoals onder andere bijvoorbeeld die van The Small Faces.
Slepend met zijn KLM koffertje vol platen van schoolfeest naar jeugdhuis en door naar een verjaardagsfeestje om platen te draaien, zoals dat toen genoemd werd.
Ook is Jos nog een tijd actief geweest wat toentertijd de eerste coffeeshops waren en de Kop van Bloemendaal. Jos is ook nog een tijd gek geweest van de prog/rock, zoals Genesis, Yes, King Crimson als ook de jazzrock, Herbie Hancock, Chick Corea, Billy Cobham en anderen, tot dat hij in de tijd van de Flora Palace, BOK en dergelijk terecht kwam.
Hij woonde bijna in Flora Palace, alleen al voor de muziek. Vaak bij Peter Duijkersloot, wie hij heel hoog heeft zitten als mixer, achter de draaitafels op bezoek geweest alsook bij Guy.
Jos kocht zich lam aan 12” tracks en albums in Peter zijn platenzaak aan het Singel 10 en bij Boudisque. Hij heeft Evert Sedoc ook hoog zitten als mixer, wie nu bij de Flora reünies draait.
Ook is Jos altijd een drummer geweest en is decennialang werkzaam geweest als fotograaf. Nu de laatste jaren een enthousiaste en vaste luisteraar en liefhebber van Dance Radio wat
hem helemaal terugbrengt naar die tijd, als fanatiek mixer van die muziek en verzamelaar van de wat hij noemt “de knallers”.
Jos is blij, trots en dankbaar dat hij op Dance Radio zijn mixen kan en mag laten horen welke hij met heel veel plezier maakt. Hij probeert de andere nummers te laten horen die van de
platgetreden paden afwijken maar niet minder goed zijn, met af en toe een herkenbare track.
Dit alles met zoveel mogelijk smaak en in de gedachte en sfeer van Dance Radio.

Jos van Dam hoor je elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur op Dance Radio


Social profiles


  • Beluister mijn podcast keyboard_arrow_downThis area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Nieuwsbrief

  • cover play_circle_filled

    Danceradio
    Dance Radio Amsterdam

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play

LIVE RADIO!

KLIK OP DE PLAY BUTTON HIERONDER