menu Home chevron_right

Jos van Dam

DJ DANCE RADIO AMSTERDAM

Biography


Maak kennis met Jos van Dam, een naam die synoniem staat voor een leven doordrenkt met de magie van muziek en het draaien van plaatjes. De passie begon in zijn vroege jaren, met de betoverende klanken van Jan und Kjeld, The Shadows, Del Shannon, en de pioniers als de Beatles en Pink Floyd. Een muzikale reis die zich uitstrekte van de opkomst van legendarische bands tot het ontdekken van de innovatieve geluiden van prog rock, jazzrock en meer.

Jos sleepte zijn KLM-koffertje vol platen mee van schoolfeest naar jeugdhuis naar verjaardagsfeestje, altijd klaar om de perfecte plaat te draaien. Hij zwierf door de tijd van Flora, BOK en andere iconische locaties, waar de muziek het hart van de scene was. Zijn bewondering voor mixers als Peter Duijkersloot en Evert Sedoc weerspiegelt zijn diepgewortelde liefde voor de kunst van het mixen.

Als drummertje en fotograaf heeft Jos verschillende facetten van zijn artistieke ziel verkend. De laatste jaren heeft Dance Radio hem teruggevoerd naar die gouden periode, waar hij niet alleen een fervent luisteraar en liefhebber is, maar ook een enthousiaste amateur-mixer en verzamelaar van wat hij noemt “knallers”.

Blij, trots en dankbaar deelt Jos nu zijn mixen op Dance Radio, een plek waar hij met plezier de minder betreden paden verkent, met een vleugje herkenbaarheid en altijd in lijn met de smaak en sfeer van Dance Radio. Voor Jos is het meer dan muziek draaien; het is een reis terug in de tijd, een viering van de diversiteit van geluiden en een bijdrage aan de unieke atmosfeer van Dance Radio Amsterdam.


Social profiles


  • Beluister mijn podcast keyboard_arrow_downThis area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Nieuwsbrief

  • cover play_circle_filled

    Danceradio
    Dance Radio Amsterdam

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play