menu Home chevron_right

Rob van Delden

DJ DANCE RADIO AMSTERDAM

Biography


Rob, geboren met een koptelefoon op het hoofd en een microfoon in de hand, werd de liefde voor muziek al vroeg gestimuleerd door pa en ma met een platenspeler en cassetterecorder. Het verlangen om plaatjes aan te kondigen en zelf radio te maken, begon te groeien.

Rond 1978 werd de liefde voor dance muziek echt aangewakkerd, denk aan Tom Brown, De Gap Band, Earth Wind & Fire en vele andere artiesten en hits uit die tijd. Na een tijdje thuis radio gemaakt te hebben, wilde Rob meer luisteraars bereiken dan alleen pa, ma, broer en zus.

In het voorjaar van 1982 belandde Rob bij Radio Delta in Amsterdam, dat later werd ingeruild voor Radio Sister Paradise (later Kontinu). Na een geweldige tijd ging het richting Radio Kontakt, dat later KontinuKontakt werd en uiteindelijk Kontinu (kan je het nog volgen?). Hij verzorgde ook regelmatig gastprogramma’s bij andere stations in Amsterdam.

En toen was daar ineens Radio Disco Action, dat werd gecombineerd met Radio Kontinu. Dit was de plek waar alleen dance werd gedraaid, iets wat Rob toen en nu nog steeds het leukste vindt om te draaien.

De jaren vlogen voorbij, het was een gelukkige en mooie tijd tot de grote actie eind jaren 80, toen alles werd opgedoekt. Inmiddels draaide Rob ook drive-in shows in diverse uitgaansgelegenheden en clubs tot op de dag van vandaag. Maar er ontbrak iets: radio. Dat veranderde op de dag van de Grote Radio Disco Action-reünie op Dance Radio, en het bloed kroop waar het niet gaan kon.

Rob werd liefdevol ontvangen bij Dance Radio en is er sindsdien niet meer weggegaan. Elke donderdag, na Guno’s G Tracks & Behind The Grooves, draait hij de fijnste oude klassiekers – respectvol, de beste muziek die er is. Het is donderdag Classic Dag met “Only Classics” van 22.00 tot 00.00 uur op Dance Radio.


Social profiles


  • Beluister mijn podcast keyboard_arrow_downThis area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Nieuwsbrief

  • cover play_circle_filled

    Danceradio
    Dance Radio Amsterdam

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play

LIVE RADIO!

KLIK OP DE PLAY BUTTON HIERONDER