menu Home chevron_right

Rimmy Jam

DJ DANCE RADIO AMSTERDAM

Biography


Sinds de jaren 80 is Rimmy besmet met het “radiovirus”. Zijn avontuur begon het op 3 meter, met nachtelijke sessies van pielen en DXen. Maar geleidelijk nam de zender- en audiotechniek de overhand.

Broadcast soundprocessing stond nog in de kinderschoenen, maar al snel werd het uitzenden van “audiophile audio kwaliteit” op FM een ware passie. Het bouwen van een eigen geluid en het verbeteren van stereocoders vulde de late uren.

Het verzamelen van muziek en het kijken achter de schermen bij binnen- en buitenlandse stations, platenmaatschappijen en artiesten werd steeds prominenter, aangewakkerd door een uitgebreide trip naar de Verenigde Staten. Diverse radiostations, opnamestudio’s en platenzaken werden vol enthousiasme bezocht.

Lang bleef informatie zelden naar buiten komen, totdat het besef kwam dat al deze ervaringen en platen gedeeld moesten worden met gelijkgestemde liefhebbers.

Na enkele omzwervingen in de randstedelijke piratenscene, is Rimmy Jam al vele jaren terug op het vertrouwde nest bij Danceradio. Hier laat hij zijn liefde voor oldschool apparatuur zoals de bekende SL-1200MKII draaitafels, CD-spelers, een DAT-recorder, een cassettedeck en 8-track machines de vrije loop in de analoge studio van Danceradio.

Rimmy Jam hoor je elke zondagavond van 21.00 tot 00.00 uur op Dance radio


Social profiles


  • Beluister mijn podcast keyboard_arrow_downThis area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Nieuwsbrief

  • cover play_circle_filled

    Danceradio
    Dance Radio Amsterdam

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play

LIVE RADIO!

KLIK OP DE PLAY BUTTON HIERONDER