menu Home chevron_right

Remco Touwtje

DJ DANCE RADIO AMSTERDAM

Biography


Remco Touwtje is geboren te Amsterdam in het jaar dat “Cloud Nine” een hit was van de Temptations. Toen Remco gevonden was in de vuilnisbak van het ziekenhuis, stond zijn wieg klaar in Abcoude waar hij tot 2007 gewoond heeft en nu zijn heil gevonden heeft in Mijdrecht.

Hij startte zijn radioavontuur in 1981 met een zelfgebouwde zender die tot beneden in de woonkamer van zijn moeder te horen was. Als snel werden er onderdelen aangeschaft om verder te horen te zijn. Dat liep uit, dat in 1983 met een 25 Watt zender het bereik niet meer op de fiets te meten was. Dat waren toen ook de hoogtij dagen van de 27mc, waar Remco in contact kwam met liefhebbers van radio maken. Als snel werd er een weekend radio opgericht als eerste in Abcoude en was Saturnus 101 een feit. Saturnus had als muziekstroming de muziek die we nu de “club classics” noemen, met een jinglepakket wat gemaakt was bij het toenmalige B&M producties te Amsterdam. Na een inbeslagname door de toenmalige RCD op 12 maart 1986 wat veel ophef in Abcoude veroorzaakte, werd het tijd om te gaan kijken of er geen lokale omroep opgericht kon worden. Dit heeft er toe geleid dat de vergunning eind1987 werd verleend. De Saturnus Radio Omroep Stichting Abcoude/Baambrugge (ROSA) was daar.

Tot 1991 was Remco daar programmaker/programmaleider, maar het piratengevoel was nooit weggeweest. Met vrienden (en zelfs programmakers van de lokale omroep) werd er een zender van 300 Watt aangeschaft bij een welbekende zaak in Terneuzen, een hoge antennemast geplaatst en een studio ingericht en Saturnus 101 was weer “back on track”. Later werd de zender verplaatst naar een bedrijfspand aan de Daniel Goedkoopstraat in Amsterdam, waar de opgenomen programma’s vanaf stereo videorecorder kamen.

In 1993 was Remco “klaar” met radio en het toenmalige Saturnus verliet de ether. Een aantal jaren tot 2004 werd er aan modelbouw gedaan en het vliegen met modelbouw vliegtuigen wat in het begin geen succes was, maar de aanhouder wint en gaf hij menig modelbouwvliegers les op een weiland bij Abcoude. Remco was niet helemaal uit de muziek. Ook in deze tijd was hij vaak on-route een drive-in show. Er werd door geheel Nederland op feesten gedraaid, maar in 2003 werd alles verkocht, omdat de zin er niet meer was om elk weekend onderweg te zijn tot midden in de nacht.

In 2004 kwam Remco een oud collega tegen, waarmee hij bij een elektrotechnisch bureau had gewerkt in Abcoude. Theo-Paul Meijer was toen voorzitter van ROSA en vroeg Remco “wanneer kom jij weer eens programma maken?” Remco vond er wel wat van en had sinds 1988 contact met Frankie Rodriquez en spraken elkaar nog geregeld. Remco legde de vraag die hem gesteld was door Theo-Paul voor aan Frankie. Hij was één en al oor, maar kwam meteen met het plan om de “club classics” van vroeger dan te gaan draaien. Op 2 april 2004 zag Behind the grooves het levenslicht bij Remco zijn ROSAFM.

Het jaar daarna in 2005 werd door het bestuur van ROSAFM gevraagd aan Remco, of hij niet de programmaleiding op zich wilde nemen. RosaFM was door toedoen van een aantal lieden op sterven na dood. Remco vertelde dat hij het over een heel andere boeg wilde gooien en stelde een pagina’s dik plan op wat door het bestuur met een harde “ja dit gaan we doen” beantwoord werd. Het ging tenslotte om Remco zijn “kindje”. De tijd daarna ging ROSAFM van 7 naar meer dan 40 medewerkers en was ROSA weer de omroep die men in gedachte had. Als je binnen kwam bij ROSA, ging je gewoon niet meer weg. Daar zorgde Remco wel voor!

Omdat er een fusie binnen de gemeente op stapel stond vanwege de gemeentelijke herindeling in 2011, moest Abcoude en Baambrugge uiteindelijk samen met de gemeente Mijdrecht. dat betekende ook dat er maar één lokale omroep in de gemeente mocht zitten. ROSA heeft toen het initiatief genomen om met de omroep uit Mijdrecht om de tafel te gaan zitten.om uiteindelijk te komen tot een nieuwe omroep. Uiteindelijk is deze omroep er gekomen na toen al veel toestanden. De rode draad die vanaf het begin van de gesprekken liep, dat de omroep uit Mijdrecht zich wel heel goed vonden, maar bestuurlijk niet op orde was en met een dubbele agenda werkte. Dat was het besluit voor ROSA om uit de nieuw opgerichte omroep te stappen op 31 december 2013. Plannen waren al gesmeed om verder te gaan als ROSA Digitaal en dat ging 1 januari 2014 on-air als internet radio, met nieuwe vormgeving, jingles en alle oud medewerkers van ROSA.. In 2014 kwam Remco via een goede vriend van hem Edo Peters (die hij nog kende van het eerder genoemde B&M producties) in contact met de oud radiomakers van Radio Decibel. Remco kende uit het verleden al wat oud medewerkers van DB en deze wilde een nieuwe start maken met Decibel. Na veel werk, heeft Decibel zitting genomen in de studio naast Rosa Digitaal. De laatstgenoemde ging de weekprogrammering vullen en Decibel nam het over op vrijdagavond 18.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur. Het programma Behind the grooves was altijd op vrijdagavond tussen 21,00 en 00.00 uur vanaf 2004 en nu zat daar Decibel. Vanuit hun werd gevraagd of wij BTG niet wilde maken bij Decibel. Hij was tenslotte vrijdagavond… Tot juni 2019 heeft BTG op decibel zijn plek gehad. Wegens een meningsverschil is gestopt. Decibel gebruikte tot 1 september de studio aan de Hollandskade in Abcoude, waarna de studio niet meer gebruikt werd.  Inmiddels was BTG al in gesprek geweest met JammFM de lokale omroep voor Ouderkerk, Duivendrecht en de Waver. Vanaf september 2019 maakte Remco met Marcel en Gerrit hun BTG bij JammFM. Eerst vanuit de studio van JammFM en vanaf begin 2020 vanaf de verbouwde studio aan de Hollandskade in Abcoude.

Na bijna 3 jaar bij JammFM BTG gemaakt te hebben met veel plezier, is de overstap per 1 april 2023 gemaakt naar Danceradio Amsterdam. De contacten die Remco had met radiostations staat altijd hoog op zijn lijstje. Hij draait zijn hand niet om als er iets moet gebeuren bij één van die omroepen op technisch gebied. Remco maakt nog steeds Behind the grooves samen met Marcel van de Schraaf, Gerrit van der Kolk en Wilco Marinus (VDJ Willes). Vaste invalles zijn meestal Wilco Kruijt en Frankie Rodriquez.

Remco hoor je elke donderdagavond op Danceradio met zijn maten tussen 20.00 en 22.00 uur!


Social profiles


  • Beluister mijn podcast keyboard_arrow_downThis area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Nieuwsbrief

  • cover play_circle_filled

    Danceradio
    Dance Radio Amsterdam

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play

LIVE RADIO!

KLIK OP DE PLAY BUTTON HIERONDER