menu Home chevron_right

Mark Peeters

DJ DANCE RADIO AMSTERDAM

Biography


Geboren in Hilversum. Als heel klein jochie al gefascineerd door ‘het medium’ radio. Op zijn buik voor de gaskachel, koptelefoon op en met mijn vinger op de opname knop. Zo zijn er jaren uit Mark zijn tienerleven gevuld. Luisteren, opnemen, en op zoek naar al die gave antennemasten.

In de tijd dat radio nog onvoorspelbaar was. Termen als horizontale programmering en verplichte muziek-formats bestonden nog niet. De luisteraar maakte vaak deel uit van een programma, dmv de “Phone-inns”, platen aanvragen, groeten doen, etc, etc. Zo kon je ineens je nichtje, de buurman, of je vriendinnetje uit die tijd, op de radio horen. Het was magisch. Je wist nooit wat er kwam en juist dat aspect was, waarom ik het niet los kon laten.

Eén ding stond wel vast; “Dit Mark ik ook!”

Jaren later (1991), was daar het moment dat Mark met vrienden mijn 1e eigen radiopiratenavontuur beleefde. Het smaakte naar meer en er zouden nog veel radioavonturen volgen. Begin 2004 komt Mark in contact met de mannen achter Laser FM in Amsterdam en zet ik mijn radioavonturen, vanaf dan, daar verder.

Het begin van Dance Radio was voor Mark de reden om in Amsterdam te blijven, want de legale aspiraties van Laser FM waren niet mijn ding. Die eerste jaren van Dance Radio was hij meer op de daken te vinden, als achter de presentatiemicrofoon.
De eerdere technische ervaringen uit Midden Nederland gecombineerd met de kennis uit Amsterdam bleek magisch.

Hier begon dan ook het gevecht tegen de heersende eenheidsworst. Mark is fan van radiomakers die het anders doen, fan van radiostations die het anders doen. Dit is dan ook zijn drive binnen Dance Radio en het radio landschap in het algemeen.
“Het brengen wat er nergens ander is!”

Radiografie: Starpoint Dance FM, Gooi FM, Optimaal FM, Trend FM, Channel X, Laser FM, Dance Radio
Muziekale voorkeur: Scheeuwende vrouwen, Mannen met een grote strot en Toeterplaten.

Mark kan inmiddels een boek schijven, zo dik als de ‘dikke van Dalen’ over al de dingen die hij met radio vrienden beleefd en gedaan, heb. En dat boek is nog lang niet gesloten. The story continues…!!!


Social profiles


  • Beluister mijn podcast keyboard_arrow_downThis area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Nieuwsbrief

  • cover play_circle_filled

    Danceradio
    Dance Radio Amsterdam

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play

LIVE RADIO!

KLIK OP DE PLAY BUTTON HIERONDER