menu Home chevron_right

Mark Brown

DJ DANCE RADIO AMSTERDAM

Biography


Als 18-jarige jongen bleek Mark een voorliefde te hebben voor Jazz-Funk, P-Funk en Soulmuziek en werd daardoor groot fan van de radiopiraten die deze muziek de ether in bliezen, zoals Radio Disco Action en Radio Satellite (waar hij het het liefst naar luisterde) die op de 104.8 MHz uitzond.
Mark belde met grote regelmaat naar Satellite voor verzoekjes die natuurlijk in zijn smaak lagen. Zo raakte hij meer en meer persoonlijk betrokken bij het station en kwam geregeld naar de studio met platen uit zijn eigen collectie. Dit zorgde voor een unieke toevoeging aan de baanbrekende muziekgenres die Satellite kenmerkte in de 80er jaren. Natuurlijk kon niet uitblijven, dat Mark als muziekkenner ook programma’s ging verzorgen, eerst alleen en later ook legendarische nacht programma’s (The night shift) en prime time shows (The last of the Funkateers) samen met Roberto Miller.

Mark voelde zich zo bij het station betrokken dat hij mee investeerde en zodoende mede-eigenaar werd van Satellite

Na jaren van groot succes en bekendheid werd de gehele studio inclusief platen collectie leeggeroofd, waarmee abrupt een einde kwam aan Satellite in de ether op 104.8 MHz.

Toevallig was er ene Murphy Dekker met nog een paar jongens bezig met een nieuwe zender op te zetten die met een belachelijke naam (Hollywood) in de ether zou komen, Mark regelde een deal en de samenwerking werd een feit. Satellite ging door met nieuwe teamleden.

Satellite ging door met nieuwe teamleden.

Mark vond de techniek ervan ook leuk en werd ook wel de klimgeit van Satellite genoemd.
Zo vond hij een hoge nieuwe locatie voor de plaatsing van de zender, waardoor het bereik enorm werd verbreed. Dit was boven op het Telegraaf gebouw op de Nieuwezijds Voorburgwal.
Gezien de hoogte veranderde de naam Satellite naar Satellite Empire.
Niets was Mark te hoog en vond daarbij een klim maatje (Murphy) die even gek was van hoogtes. Samen beklommen ze de Telegraaf toren, de hoogste zendmasten en zelfs een schoorsteenpijp van ruim 180 meter.

Na de mooie piraten jaren van Satellite Empire en een samenwerkingsperiode met Disco Action (Satellite Action) stortte Mark zich volledig op zijn eigen bouwbedrijf.

Vele jaren later (2022) werd er een Satellite Empire/Disco Action reünie georganiseerd op Dance radio Amsterdam waarbij Mark zijn vrouw Wendy werd gevraagd om met Mark samen naar de studio van Dance radio te komen.

De reünie was een doorslaand succes waar muziekvrienden na bijna 40 jaar weer bi elkaar kwamen en Mark zeer terecht van iedereen het respect en waardering kreeg die hij verdient voor zijn grote aandeel in het legendarische succes van de zender.
Hierna had hij geen keus en moest weer terug de radioscene in en doet dat nog steeds met grote liefde en passie voor muziek.

Mark Brown,
The (ever)last of the Funkateers


Social profiles


  • Beluister mijn podcast keyboard_arrow_downThis area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Nieuwsbrief

  • cover play_circle_filled

    Danceradio
    Dance Radio Amsterdam

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play

LIVE RADIO!

KLIK OP DE PLAY BUTTON HIERONDER