menu Home chevron_right

Marcel van de Schraaf

DJ DANCE RADIO AMSTERDAM

Biography


Welkom in de muzikale reis van Marcel van de Schraaf, geboren in hetzelfde jaar dat de Bar-Kays Nederland lieten swingen op “Soulfinger.” Sinds 2009 is Marcel een vaste waarde in het programma Behind the Grooves op Dance Radio Amsterdam.

Zijn liefde voor muziek ontwaakte al op jonge leeftijd toen hij op zijn zesde een bandrecorder van zijn vader kreeg. Hiermee kon hij nummers van de radio vastleggen en eindeloos terugspelen. Op twaalfjarige leeftijd ging Marcel voor het eerst mee met zijn neef, die een drive-in show had, waardoor zijn muzikale verslaving begon te bloeien. De jaren ’70 waren getuige van zijn voorkeur voor (hard-/symfonische) rockmuziek tot 1977/78, toen het disco-virus hem besmette.

In 1981 startte Marcel zijn carrière als DJ, en tot 1986 werkte hij bij een succesvolle drive-in show. Na omstandigheden stopte dit avontuur in 1987, en Marcel vond zijn weg naar de radiopiratenwereld bij Enterprise Radio 104.8 in Mijdrecht. Na een bezoek van de Radio Controle Dienst ging het station het zwijgen opgelegd worden. In 1987 kwam Marcel terecht bij de lokale omroep in Mijdrecht, waar hij ‘s nachts non-stop tapes voor de radiopiraat maakte.

In 1989 werd Marcel DJ bij “Club 55”, een invloedrijke discotheek in Vinkeveen. Hier presenteerde hij wekelijks de “Club 55 top 10” op de radio, tot de discotheek in het begin van de jaren ’90 de deuren sloot.

In 1996 verliet Marcel de omroep vanwege een formatwijziging. In 2006 ontmoette hij een oud radio-collega en begon hij “Midpoint Danceclassics” op Midpoint FM. Na ruim 100 afleveringen viel het doek voor dit programma in 2009.

Met de fusie van lokale omroepen werd “Behind the Grooves” geboren, waar Marcel samenwerkte met andere gepassioneerde radiomakers. De mixen werden aanvankelijk verzorgd door Eric B. en later door DjE (Evert Reijn) tot eind 2022.

In april 2023 verwelkomde Dance Radio Amsterdam Marcel, Remco, Gerrit en VDJ Willes als onderdeel van het BTG-team. Marcel hoopt dit muzikale avontuur met bevlogen radiomakers voort te zetten bij Dance Radio Amsterdam en nodigt je uit om de uitzendingen te beluisteren.

Stap in de wereld van Marcel van de Schraaf, waar muziek niet alleen een passie is maar een levenslange toewijding aan het creëren van een onvergetelijke geluidservaring.


Social profiles


  • Beluister mijn podcast keyboard_arrow_downThis area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Nieuwsbrief

  • cover play_circle_filled

    Danceradio
    Dance Radio Amsterdam

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play