menu Home chevron_right

James Henry

DJ DANCE RADIO AMSTERDAM

Biography


Welkom in de wereld van DJ James Henry, een muzikale reiziger met een verhaal dat begint in de jaren ’80, een tijd waarin rebellie de geboorte gaf aan eigen radiostations. Rond 1980, gedreven door onvrede over het Hilversumse radio monopolie, bundelde ik krachten met een kleine groep vrienden om ons eigen radiogeluid te creëren. Het enige wat ontbrak was een naam, totdat een plaat met jingles van de legendarische platenzaak Attalos ons de inspiratie gaf die we nodig hadden – “Radio Disco Action” was geboren. We veroorzaakten een revolutie in Amsterdam met onze unieke draaistijl, waarmee we de stad lieten dansen op onze muzikale golven.

Echter…

In 1983 werd mijn pad verstoord door de roep om mijn dienstplicht te vervullen, een wending waar ik tegenop zag omdat dit betekende dat ik geen tijd meer kon besteden aan Disco Action. Ongeveer een jaar later kwam ik in contact met enthousiaste jongens die bezig waren met het opzetten van een nieuwe radiostudio voor wat uiteindelijk Satellite’s Empire werd, na wat hand- en spandiensten van mijn kant. Na mijn dienstperiode hoopte ik terug te keren naar Disco Action, maar helaas was er geen plek meer voor mij.

Jaren gingen voorbij, en het lot bracht me naar een elektronicawinkel, waar ik ontdekte dat de eigenaar ook de drijvende kracht was achter Dance Radio Amsterdam. Uitgenodigd om de studio te bezoeken, liet ik me geen tweede keer zeggen en betrad gewapend met een koffer vol platen de magische wereld van Dance Radio Amsterdam. Sindsdien ben ik onafscheidelijk verbonden met dit station, mijn thuis voor muzikale expressie en een plek waar mijn passie voor deuntjes en beats tot leven komt.

Dus, sluit je aan bij mij, DJ James Henry, bij [Radio Station], waar de muziek niet alleen wordt gedraaid, maar wordt beleefd. Elk nummer vertelt een verhaal, en elke beat is een uitnodiging om te dansen op de ritmes van het verleden en heden. Laat ons samen deze muzikale reis maken die de tijd overstijgt.


Social profiles


  • Beluister mijn podcast keyboard_arrow_downThis area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Nieuwsbrief

  • cover play_circle_filled

    Danceradio
    Dance Radio Amsterdam

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play