menu Home chevron_right

Gerrit van der Kolk

DJ DANCE RADIO AMSTERDAM

Biography


Biografie van Gerrit van der Kolk – DJ bij Dance Radio Amsterdam

Gerrit van der Kolk, beter bekend als MasterG, brengt niet alleen muziek, maar ook een levensverhaal vol passie en toevallige ontmoetingen naar de radiogolven. Zijn reis bij Dance Radio Amsterdam begon niet als een vooropgezet plan, maar als een meeslepend verhaal van luisteren, deelnemen, winnen, en uiteindelijk een onlosmakelijke band met de muziek en het station.

Het pad naar Dance Radio Amsterdam begon met het luisteren naar de SoulShow, waar Gerrit ontdekte dat op vrijdagavond een programma vol heerlijke muziek uit de jaren 80 werd uitgezonden. Na deelname aan een prijsvraag en als winnaar uit de bus te komen, ontdekte Gerrit tot zijn verbazing dat hij en Remco, de host van het programma, op slechts 500 meter afstand van elkaar woonden.

“Breng de prijs maar langs,” zei Remco, en zo belandde Gerrit in de studio, die destijds nog gehuisvest was in een oude container. Vanaf dat moment bleef Gerrit onlosmakelijk verbonden aan BTG (Back To The Groove), waar hij sinds halverwege 2009 samen met Marcel en Remco deel uitmaakt van de uitzending.

De radio-reis van Gerrit omvatte verschillende stations, waaronder ROSA, ROSA Digitaal, DB962, JAMM FM, en sinds april 2023, Dance Radio Amsterdam. Elke donderdag tussen 20:00 en 22:00 neemt Gerrit zijn luisteraars mee op een muzikale reis.

Een van zijn belangrijke taken is het bijhouden van de database met gedraaide tracks, waarmee hij de muzikale herinneringen levend houdt. En niet te vergeten, om 21:30 neemt Gerrit je mee naar “Gerrits Disco Hoek,” een speciaal moment waarin hij zijn passie voor disco deelt.

Gerrit van der Kolk, de man achter de muziek, heeft niet alleen de soundtrack van zijn eigen leven gecomponeerd, maar deelt deze ook elke week met zijn luisteraars op Dance Radio Amsterdam.


Social profiles


  • Beluister mijn podcast keyboard_arrow_downThis area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Nieuwsbrief

  • cover play_circle_filled

    Danceradio
    Dance Radio Amsterdam

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play