menu Home chevron_right

Frank van Leeuwen

DJ DANCE RADIO AMSTERDAM

Biography


Op slechts 12-jarige leeftijd begon Frank met het maken van programma’s, eerst op cassette, maar al snel evolueerde hij naar een omgebouwde zendmicrofoon. Met deze eigen creatie sloot hij aan op de radioantenne op het dak, waardoor zijn stem plotseling twee huizenblokken verder te horen was. Wat begon als een experiment groeide uit tot een heuse FM-zender, eerst met bescheiden vermogen en later met steeds meer kracht. De dagen van het rondrijden om de signaalsterkte te controleren werden steeds langer, bijna een hele middag op pad om ervoor te zorgen dat zijn geluid overal helder doorkwam.

Frank zette niet één, maar twee radiostations op: Scorpio FM in Castricum en Power FM in Heemskerk/Beverwijk. Daarnaast nam hij ook deel aan het opzetten van een lokale omroep. Het radiovirus had hem stevig in zijn greep, geïnspireerd door grote voorbeeldstations uit zijn jeugd zoals Radio Octaaf, Counterpoint FM, Star FM, Keizerstad en Focus 103.

In zijn rijke geschiedenis heeft Frank gedraaid bij verschillende radiostations, waaronder Laser FM, Hitsound FM, Scorpio FM, Power FM, Magic FM, en blijft hij actief bij Danceradio op vrijdagavond tussen 22:00 en 24:00 uur met “Van Leeuwen Late Night”.


Social profiles


  • Beluister mijn podcast keyboard_arrow_downThis area can contain widgets, menus, shortcodes and custom content. You can manage it from the Customizer, in the Second layer section.

 

 

 

Nieuwsbrief

  • cover play_circle_filled

    Danceradio
    Dance Radio Amsterdam

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play

LIVE RADIO!

KLIK OP DE PLAY BUTTON HIERONDER